The Richenburg Foundation


Allting började med att Lydia Birkeland träffade Lisa Richenburg under en resa till Sydafrika 2017. Lydia fascinerades av Lisas drivkraft att starta en förskoleverksamhet endast vid 22 års ålder, i ett utsatt område och utan ekonomiska förutsättningar. 


Inspirerad av denna drivkraft startades The Richenburg Foundation, en svensk ideell organisation som stöttar goda initiativ som förbättrar livssituationen för barn, unga och kvinnor i utsatta miljöer och situationer.  Vi tror att det blir som allra bäst när människor får bli "empowered" och utrustade till företagande och personlig utveckling för att själva vara med och driva förändring.

 

Kontakta oss gärna

Har du frågor, vill du engagera dig eller har vägarna förbi Port Elizabeth -  hör gärna av dig till någon av oss!

Lydia Birkeland

Ordförande

Lydia arbetar som bolagsjurist inom finansbranschen. Hon har gjort många resor till utsatta områden och drivs av att arbeta med små och stora utvecklingsprojekt. 


lydia.birkeland@gmail.com

Sofia Lövgren

Ekonomiansvarig

Sofia är ekonom och jobbar idag inom finansbranschen. Sofia har tidigare erfarenhet från att volontärt koordinera större läger och verksamheter för ungdomar.

sofia.lovgren@live.se

Ida Josefsson

Kommunikation och web

Ida är civilingenjör och jobbar med Digital innovation i transportbranschen. Ida har erfarenhet av att arbeta volontärt med utvecklingsprojekt i Östeuropa och Östafrika.


ida.sc.josefsson@gmail.com

Våra stadgar

The Richenburg Foundation är en ideell organisation utan vinstsyfte. The Richenburg Foundations intäkter ska gå till att förbättra livssituationen för barn, unga och kvinnor i utsatta miljöer och situationer. The Richenburg Foundation gör detta genom att verka för att skapa värdighet, trygghet, inspiration till livet. The Richenburg Foundation arbetar genom att skapa mötesplatser och organisera aktiviteter inom social verksamhet, utbildning, musik, kultur, utbyte och andra aktiviteter.


Självklart har personal och föräldrar godkänt att vi lägger upp bilder här och på sociala medier.


Följ oss på sociala medier

Vi uppdaterar löpande vad som händer, gå gärna in och följ!

Följ sidan The Richenburg Foundation på Facebook.

Följ kontot TheRichenburgFoundation på Instagram

Skapa din hemsida gratis!